O Cottee

Cottee je jedinečný nápoj připravený z vysoce kvalitní výběrové kávy a nejlepších čajových lístků. Vytvoření nejlepšího čajovo-kávového blendu předcházelo několik hodin dlouhé testování vhodných čajových odrůd, intenzity a síly kávy a hlavně nalezení ideálního poměru čaje a kávy tak, aby káva nebyla moc intenzivní a čaj zas příliš výrazný. Vytvořili jsme celkem 6 základních blendů našeho signature nápoje.

Základním produktem je Cottee. Další varianty připravujeme s mlékem, mléčnou pěnou a šlehačkou spolu s různými ochucenými čaji tak, abychom vám nabídli co nejzajímavější a nejchutnější varianty Cottee.

Varianty našich Cottee:

První blend, který jsme vytvořili. Spojení černého čaje a espresso shotu Arabica. Než tento drink vznikl, strávili jsme hodiny a hodiny výběrem vhodné výběrové kávy, kvalitní odrůdy čaje a správnými poměry mezi nimi. Výsledkem je unikátní nápoj Cottee, který ochutnáte pouze a jedině v naší kavárně.

 

Čaj Ceylon OP pochází z oblastí Nuwara Eliya v nadmořské výšce 2100 m. Pravidelně svinuté, tenké lístky dávají po zalití hnědý až oranžovohnědý nálev. V chuti nalezneme jemnější ovocnou chuť s dominantními třešněmi.

Směs brazilských Arabik ze suchých savan oblasti Cerrado a zrn kávy Bourbon pěstované na návrších jižní Brazílie.

Zelený japonský čaj ovoněný jasmínem a citrusy + shot čerstvého espressa je druhý blend, který jsme vytvořili po kombinování několika zelených čajů a kávy. Pro svůj fresh aftertaste patří mezi nejoblíbenější bezmléčné Cottee. Bali Cottee si zamiluje každý kdo má rád zelený čaj a výraznou kávu.

 

Zelená japonská Sencha, ovoněná jasmínovými a růžovými květy, podtrženo tóny liči a grapefruitu.

Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.

Černý čaj ovoněný bergamotem + shot čerstvého espressa a mlékem si zamiluje každý, kdo dává přednost čaji či kávě s mlékem. Výrazné chuti bergamotu a příjemně hořké kávy s mlékem neodolá skoro nikdo. Vyzkoušejte ho i vy.

 

 

Černý čínský čaj  Keemun, který je posetý bílými tipy a jeho chuť umocňuje esenciální bergamotový olej z Kalábrie.

Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.

Poslední Cottee blend spojuje uzený černý čaj ovoněný bergamotem, citrusovými tóny a kořením a čerstvý shot espressa, který je zjemněn mléčnou pěnou vás nenechá chladnými. Ochutnejte a přesvědčte se sami.

 

 

Uzený černý čaj Lapsang Souchong, okvětní plátky pivoňky a chrpy, aroma bergamotu, pomeranče, skořice, muškátového oříšku.

Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.

Frottee (ledové ekvivalenty standardních Cottee):

Bali Frottee
Milky Frottee

Sezónní ochucené Cottee (Prosinec – Únor):

Gingerbread Cottee / s příchutí perníku
Macaron Cottee / s příchutí makrónek
Toffee Cottee / s příchutí karamelu a oříšků

 

Přijďte si užít jedinečný signature nápoj třeba zítra ráno před prací 🙂